Jdi na obsah Jdi na menu
 


Není vše dobré, co nám nabízejí...

28. 9. 2009
Není vše dobré, co nám nabízejí...
 
 
Vážení přátelé, nájemníci a spřízněné duše,
 
protože mi neustále píšete, že vás oslovují různí makléři, společnosti zabývající se půjčováním peněz, realitní kanceláře i neznámí „rádci“ přes byty a také dostáváte různé letáky od společností a jednotlivců na tzv. bezplatné poradenství a poskytnutí levných úvěrů a žádáte mě o radu, tak vám pouze můžu doporučit určitý a osvědčený postup.
 
V prvé řadě si musíme uvědomit, že všichni, kteří vás oslovují a tváří se jako vaši zachránci nad propastí, tak tito lidé jsou v prvé řadě obchodníci a mají vždy z uzavřeného obchodu určitou finanční provizi. To znamená, že všechno v prvé řadě dělají pro sebe a ne pro vás. To je ta lepší skupina lidí, kteří se kolem vás točí a nabízejí své služby.
 
Další skupina, na kterou si musíte dávat velký pozor, jsou tzv. obchodníci, kteří vás s úsměvem na tváři ošidí o vaše úspory ve formě drahých úvěrů nebo dokonce můžete přijít po uzavření s těmito „obchodníky“ o své domovy. Musíte si uvědomit hned na začátku jednání, že není vše tak dobré, co nám tito lidé nabízejí.
 
Věřte, že všichni máme na uzavření smluv s těmito lidmi dosti času, než přijde samotný proces, kdy nám společnost MUROM bude nabízet byty k odprodeji. Nabídka k odprodeji bytů určitě nebude dříve než příští rok na jaře. Do té doby nerušte stavební spoření, nevybírejte své peníze z účtů atp. Na všechno bude dostatek času a termíny jsou nastaveny tak, abysme všichni měli dosti času si své finanční záležitosti dát do pořádku s tím, aby jsme nepřišli zbytečně o různé výhody.
 
Dále vás žádám, abyste nikoho cizího nepouštěli do svých domovů bez zjištění jeho totožnosti a starší občané by u jednání s cizími lidmi měli požadovat přítomnost někoho z rodiny nebo třeba někoho ze sousedů. Je pořád lepší, když bude váš soused vědět, o čem jste jednali, než aby si za pár dnů všichni přečetli v novinách, že vás, při nejlepším, někdo z tzv. obchodníků okradl.
 
Žádám všechny, kteří budou mít zájem o půjčky nebo úvěry, aby nepospíchali. Nyní sám jednám se zástupci jednotlivých bank v našem regionu, finančních domů, realitních společností atp., kde jsou nám nabízeny různé možnosti financování a poradenství. Samozřejmě, že to dělám proto, abych jejich nabídky uveřejnil na těchto stránkách a tím vám pomohl ve výběru. Vy sami se pak rozhodnete od koho a za jakých podmínek si peníze půjčíte.
Již se vyskytly případy, kdy někteří z vás podepsali smlouvy o smlouvách budoucích a prodali tak své domovy, aniž je ještě získali od společnosti MUROM. O těchto smlouvách si myslím své a nechci je zde komentovat. Ano, i za tyto občany jsem bojoval a každý z nás je strůjcem svého osudu.
 
Zatím sami porovnávejte různé nabídky, ale nikomu nic prosím nepodepisujte. Nereagujte na různé letáky a výzvy. Také nevolejte na nastrčená čísla, protože tímto zatím přicházíte o své peníze a čas.
 
S úctou a přáním životní pohody
 
 

                                        Václav Kucharský