Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nechte hlupáky pomlouvat, chytrák je neposlouchá ale pomáhá.

18. 5. 2009
Vážení přátelé, nájemníci a všichni, které zajímá náš společný problém.
Před nějakou dobou jsem vás žádal, abyste mi plně důvěřovali, že se pokusím, abych skutečně za nás vyhrál společný boj proti vládě a její legislativě a proti ČEZu samotném. Nebojoval jsem proto, abych se proslavil nebo zviditelnil. Jsem v plném invalidním důchodě, zaměstnání nehledám, v celé rodině a mezi přáteli mám podporu a už nejsem nejmladší, abych byl exibicionista, jak mě nazval jeden pisatel v nedávném příspěvku. Bojuji jenom za vás, kteří o to stojíte a podle každodenní odezvy je vás snad více než tomu bylo ze začátku. Ještě jednou všem, kteří mi věřili, moc děkuji za přízeň. Zároveň vás všechny žádám, abyste nereagovali na lidi, co píší nesmysly nebo mě urážejí. Nechte je být, ať si spokojeně žijí ve svých lžích a zlobě. Psal jsem kdysi, že se to bude dít, tak jako se dočkáme toho, že se budou někteří chlubit, že mi pomáhali nebo dokonce něco zařídili. Je jedno, jestli to budou jedinci nebo odbory nebo politické strany či vláda. Nikdo mi nikdy nepomohl, a pokud ano, tak jen já vím, jak a kdo to byl a umím to přesně upřesnit. Nechte bez odezvy i jejich záporné příspěvky.
 
K věci samotné. Dostávám stovky dotazů, tak na některé částečně odpovím.
 
Ano, na valné hromadě konané dne 13. 5. 2009 byl mimo jiné i požadavek od akcionáře, aby se naše byty prodávali 1m² za 20 tisíc korun českých.
 
Ano, vím, že o mě někteří předsedové odborů prohlašují mezi odboráři, že jsem nepřítel odborů. Ano mají částečně pravdu, pokud budou mluvit o sobě samých jako o odborech. Jsem zastáncem toho, že když předsedové od začátku byli nakloněni na stranu zaměstnavatelů a stojí proti mně, tak škodili a škodí své odborářské základně a já jsem tudíž jejich nepřítel. Vím, že musí požadovat od zaměstnavatelů informace, které vám potom tlumočí. Je jejich vina, že od začátku nepřitlačili představitele ČEZu tzv. ke zdi a nechránili své ovečky. Mohli být u rozhodování a tím odbory pozvednout z bahna, kam jim ještě více svým jednáním pomohli. Zákony a možnosti byly na jejich straně, ale strach a alibismus byl silnější. Tak mají, co zaseli a je jedno, jak vám to budou zdůvodňovat. Pořád nezapomeňte řadoví odboráři, že vy jste ti, koho předsedové musí poslouchat a ne naopak. Vždy bráním nájemníky bytů a je mi jedno, zda jsou či nejsou odboráři.
 
Po mé schůzce s Dr. Martinem Romanem, generálním ředitelem ČEZu, která se konala v únoru, jsem vás všechny žádal o strpení do půli května. Odůvodňoval jsem svou žádost, že jsme se spolu dohodli na určitém postupu a já dal ČEZu šanci, aby splnili některé naše požadavky. Generální ředitel ČEZu a další ředitelé ČEZu zatím plní všechny ústní dohody a toho si snad všichni vážíme. Toto byl jeden z mých a tudíž i vašich požadavků.
 
Ano, dne 14. 5. 2009 se sešla výběrová komise sestavená z nejvýše postavených představitelů společnosti ČEZ, právníka ČEZu, představitelů nezávislé advokátní kanceláře a mé maličkosti.
Účelem členů výběrové komise pro hodnocení Nabídek na odkup bytového portfolia společnosti ČEZ a souvisejících pohledávek byla snaha vybrat nejvhodnější společnost a návrh. Tato společnost byla s plnou platností vybrána a zaručuje nám garantovaný prodej bytů.
Mohu pouze pro úplnost říci, že jsme se jako výběrová komise jednomyslně dohodli na stejné společnosti, která byla dále doporučena ke schválení představenstvem ČEZu.
Vzhledem k tomu, že jsem já i ostatní členové výběrové komise podepsali protokol o mlčenlivosti, tak vám nemohu říci, která společnost byla vybrána a za kolik korun budeme kupovat své domovy. Ano, se vším je hodně práce a každé rozhodování musí mít určitý řád a čas. Proto, aby se celý započatý proces dostal do zdárného konce, tak je třeba splnit legislativní záležitosti. Proto vás ještě jednou žádám o vaší obrovskou trpělivost a posečkání s nátlakem na společnost ČEZ a.s. Je nesmírně nutné, abysme nyní, když je vše velice dobře nastaveno v náš prospěch, svou netrpělivostí vše nepokazili. Věřte, že tak dobré podmínky jsme ještě neměli, a že když to sami nezkazíme a vy mě pořád budete podporovat a důvěřovat, tak pak zjistíte, že se dějí i malé zázraky. Cenu jsem skutečně vyjednal více než dobrou, ale bohužel v této době vám jí nemohu a ani nikdo jiný prozradit.
Možná, že se časem na veřejnost dostanou nějaké „zaručené zprávy“, ale já vám je do úplného rozhodnutí a ukončení veškerých náležitostí nebudu moci vyvracet ani potvrzovat.
 
Proto vás ještě jednou žádám zhruba o tři měsíce trpělivosti a sebezapření. Ke konci měsíce srpna jistě všichni budeme vědět za kolik náš domov kupujeme. Věřte, že i já chci koupit a přestavit svůj domov podle svých představ. Ano, mám proti vám výhodu, že vím, zda mi peníze na koupi bytu budou stačit či nebudou. Vy zase máte proti mně výhodu, že můžete pomalu spořit na svůj domov oproti mně, který přeci jenom něco už utratil za snahu, abychom vyhráli boj s velmocí a byrokraty. Nedejte se ovlivnit planými řečmi. Každou informaci, než jí řeknete dál, si ověřte, zda je pravdivá. Jen tak nás nemůžou porazit. My máme sílu v počtu a odhodlanosti a oni pouze v penězích a v pomíjející moci. Nám jde o domovy, jim o ješitnost.
 
Kdo bude potřebovat s něčím pomoct nebo poradit, ozvěte se, tak jak to děláte i nyní. Pokud něco uslyšíte, co se nás týká, uvědomte mě prosím. Nespoléhejte se na to, že už mi to napsal někdo jiný. Když si to řeknete všichni, tak se to nedozvím. Každá, i zdánlivá maličkost může mít velký význam, když víte kam jí zařadit. Také žádám domovníky, aby nějakým způsobem informovali lidi v baráku. Třeba tak, jak se to děje v Chomutově, kde se články z novin nebo mé zprávy vyvěšují. Ne každý má internet. Jsem ochoten přijet kdykoliv kamkoliv a promluvit si o dané věci, když budete mít zájem.
 
Dále chci odpovědět na jednu z dalších otázek, zda mě někdo sponzoruje atp. Ne, nikdo mě nesponzoruje, jedině má rodina, jak už jsem jednou psal. Nikdy jsem nedostával za články, rozhovory pro tisk a televizi placeno. Nikdy jsem nepodepsal s nikým žádnou smlouvu o spolupráci ani nic podobného. Ani nyní jako člen výběrové komise jsem neobdržel žádnou odměnu ani plat. Vždy dělám vše za vlastní finanční prostředky. Nejsem členem žádné politické strany.
Věřte, že kdyby to, co zde píši někdy nebyla pravda, tak už by se někdo dávno ozval. Už rok všichni čekají, až udělám chybu. Tyto stránky čtou lidé z ČEZu, vlády, poslanci, politické strany, podnikatelé s nemovitostmi, různé organizace atp.
 
Věřte, že „nespím“, ale pořád někde něco zjišťuji, projednávám a zajišťuji. Nechci vás unavovat stejnými zprávami, že musíme udělat to nebo ono. Důležité se vždy včas a jako první dozvíte vy. Případně vám zprávy potvrdím nebo vyvrátím.
 
Domluvil jsem se na vydání tiskové zprávy, kterou vydá pro zaměstnance ČEZ a.s.
 
Věřím, že mi prominete takto dlouhý článek.
 
S úctou a důvěrou ve vás
                                             
                                              Václav Kucharský
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

vřelé díky

(eva, 30. 5. 2009 11:33)

Velmi si vážíme Vaší snahy a trpělivosti v boji o důstojné bydlení pro nás všechny.Nedejte na pomluvy,to mohou dělat jen lidé bez vychování a úcty,kteří sami myslí jen na sebe a ani sami se sebou si nevědí rady.Ještě jednou Vám moc děkujeme a máte naší plnou důvěru

Jěště že Vás máme

(Olina Š., 22. 5. 2009 13:02)

Děkuji Vám za Vaše úsilí a snahu bojovat za nás všechny. Neumím si představit co by se dělo kdyby se někdo za prodej bytů nepostavil tak jako Vy. Moc děkujem a doufáme, že to vyjde. Hodně sil a zdraví do dalšího boje .

V dobrém jste nás překvapil

(Štěchovice u Prahy-nájemníci, 20. 5. 2009 8:15)

Vážený pany Kucharský, dnes jsme se dozvěděli, že jste vybojoval slušné ceny i za nás ve Štěchovicích(domy a garáže)a za lidi ve Vrané nad Vltavou. Víme, že nám to nemůžete potvrdit, protože ste prý podepsal nějaký papír o mlčenlivosti jako celá komise, ale jste přesto náš hrdina a moc dííííky. Vnesl jste našim rodinám úsměv do života.

Vendo dík

(Míra B., 19. 5. 2009 18:19)

Vendo dík za vše co pro nás nájemníky děláš.

věříme

(Dana K, 19. 5. 2009 11:54)

Je faj mýt takového vůdce a vydržíme čekat díky dana

Díky pane Kucharský

(Hlad V., 18. 5. 2009 18:37)

CHtěl bych vyjádřit i já dík za vaší snahu a ochotu
bojovat za byty za nás všechny a věřte,že si lidé
uvědomují, že bez vaší snahy by ČEZ už s námi dávno
zamet.Díky

Díky pane Kucharský

(Nájemnice Chomutov, 18. 5. 2009 10:00)

Děkujeme Vám za Vaši snahu a ochotu bojovat, bohužel i přes negativní ohlasy ( ale žijeme v Česku, kde je bohužel závist a zloba na prvním místě). Všichni jsou děsně chytrý, jak by to udělali jinak atd. atd., ale když mají příležitost něco říct, nebo udělat, tak mlčí, narozdíl od Vás, který jste to vzal všechno na svá bedra. Díky a přejeme plno sil na zdolávání, nepříjemných rejpalů.

Jsem spokojenej

(Novák ml., 18. 5. 2009 0:38)

Tři měsíce už vydržíme i se zabodnutým nožem v zádech. Pane Kucharský jste pašák, máme to s tou komisí potvrzené i z druhého pramene. Držte se, děláte to všechno taky za mě a mou rodinu.